Parents care about their children's health, also for molluscum

Cele 5 boli dermatologice frecvent diagnosticate greşit

Milioane de britanici sunt afectați în fiecare an de cele mai întâlnite boli de piele. Deși aceste probleme sunt des întâlnite, mulți oameni nu știu cum să determine tipul de infecție de care suferă sau cum să își trateze petele de pe piele. Acesta este molluscum contagiosum?

Unele leziuni de piele și erupții sunt inofensive și ușor tratabile, dar altele provoacă îngrijorare și trebuie tratate rapid pe cale medicală.  Cunoașterea simptomelor unora dintre problemele cele mai întâlnite vă va ajuta să căutați cea mai bună îngrijire pentru boala dvs. Iată-le pe cele cinci afecţiuni dermatologice cele mai răspândite:

  • Rosaceea: după cum o arată și numele, Rosaceea provoacă apariția de pete roșii pe pielea facială. În anumite cazuri, sunt prezente pustule mici și tari, pe lângă o roșeață neobișnuită. Deși rosaceea poate fi prezentă și la femei și la bărbați, este de obicei diagnosticată la femei de vârstă medie. Rosacea poate fi agravată de diverși factori, cum ar fi temperaturile ridicate, expunerea la soare și stres, dar nu a fost determinată încă o cauză decisivă. Din cauza faptului că simptomele acesteia sunt similare cu cele ale acneei, eczemei sau psoriazisului, se recomandă un consult medical prin care doctorul să verifica anamneza și să vă consulte pentru un diagnostic precis. S-au folosit cu succese limitate mai multe alternative de tratament. Roșeața și pustulele pot diminua dacă se folosesc antibiotice şi tratament medicamentos. Cazurile mai avansate în care sunt afectate vasele de sânge din profunzime pot fi rezolvate prin metode chirurgicale, care reduc vizibilitatea vaselor inflamate.
  • Eczema: Dacă aveţi pielea roşie, iritată şi aveţi mâncărimi, cu peteşii descuamate sau aspect solzos, e posibil să aveţi eczemă. Simptomele acestei afecţiuni pot apărea ciclic de la disconfortul extrem de acut, inflamare şi iritare, la perioade relativ liniştite de impact negativ minim. Se consideră că eczema poate fi cauzată de o combinaţie de factori de mediu şi gene. Chiar dacă e jenantă, afecţiunea nu e contagioasă. Doctorul poate diagnostica boala dacă examinează zonele afectate, şi, chiar dacă nu există leac pentru eczemă, doctorul vă poate ajuta să îi gestionaţi simptomele cu tratamentele locale.
  • Psoriazis: O altă afecţiune dermatologică răspândită, caracterizată de mâncărime, zone iritate, roşii, solzoase, este psoriazisul. Această boală afectează de obicei pielea mai groasă de la coate, genunchi şi de pe tălpile picioarelor. Psoriazis-ul este o afecţiune cronică, asemănătoare eczemei, şi, deşi nu are leac, există nişte alternative care îi ajută pe pacienţi să îşi gestioneze simptomele. Se consideră că psoriazis-ul are o anumită legătură cu sistemul imunitar din moment ce stres-ul, vremea rece şi infecţiile obişnuite îi pot agrava simptomele. Deoarece se aseamănă cu alte afecţiuni, cum ar fi eczema, diagnosticul se confirmă uneori prin biopsie. Printre tratamentele pentru această afecţiune se numără medicamentele, precum şi cremele locale, cum ar fi retinoidele.
  • Negii: Negii se caracterizează prin nişte umflături mici, cu textură rugoasă, care apar adesea pe mâini şi pe degete. Spre deosebire de unele afecţiuni dermatologice, negii sunt cauzaţi de un virus şi se răspândesc rapid la oameni. Adulţii şi copiii pot face negi în orice moment, în special dacă au o reacţie imunitară diminuată. Dacă umflătura de pe piele e pigmentată de mici puncte negre, cel mai curând este un neg. Cel mai bine este ca doctorul să confirme prezenţa negului; se poate servi de o biopsie pentru a elimina alte afecţiuni dermatologice. Deşi negul poate dispărea de la sine uneori, poate dura ceva vreme până se întâmplă. Printre tratamentele rapide se include crioterapia umflăturilor cu azot lichid sau tratamentul cu acid care deteriorează ţesutul suplimentar.
  • Molluscum Contagiosum:  O altă afecţiune dermatologică răspândită caracterizată de pustule roşii sau leziuni pe piele este molluscum contagiosum. Cel mai adesea îi cad victimă copiii, şi, deoarece este extrem de contagioasă, copiii îi infectează rapid pe ceilalţi. Pustulele se pot irita şi pot apărea oriunde pe corp, făcându-vă să vă jenaţi de felul în care arătaţi. Doctorul poate diagnostica molluscum contagiosum de obicei cu ajutorul examinării vizuale, însă, dacă are vreo îndoială, va confirma adesea prezenţa virusului cu ajutorul biopsiei. Ca şi în cazul negilor, boala poate trece de la sine, însă procesul de vindecare nesprijinit poate dura luni sau chiar ani de zile. Persoana infectată va fi extrem de contagioasă până la dispariţia tuturor leziunilor, iar doctorii sugerează tratamentul pentru grăbirea eliminării virusului şi pentru reducerea probabilităţii de infectare a celorlalţi. Există alternative chirurgicale de tratament, care pot fi dureroase sau pot lăsa cicatrici sau pete decolorate pe piele. Tratamentul local eficace este Conzerol® (antipoxin®), o cremă uşor de aplicat. Folosită conform instrucţiunilor, poate elimina afecţiunea în cel mult 7-12zile. E un tratament fără durere, sigur şi eficace.

photo-2Poate fi greu să faci diferenţa între afecţiunile dermatologice cele mai răspândite. În cazul afecţiunilor dermatologice virale extrem de contagioase, cum este molluscum contagiosum, întârzierea diagnosticului poate conduce la infectarea unui număr mare de persoane. Dacă ştiţi cum să recunoaşteţi semnele şi simptomele celor mai răspândite boli, veţi putea beneficia de diagnostic şi tratament adecvate la timp. Tratamentul imediat vă poate ajuta să vă gestionaţi şi să vă trataţi problemele de piele, astfel încât să vă vedeţi mai departe de viaţă.

Dacă aveţi peteşii, pustule sau iritaţie pe piele, vă rugăm să vă adresaţi medicului de familie pentru tratament. Cu cât e diagnosticată şi tratată mai din timp boala dvs. de piele, cu atât mai repede vă veţi vindeca.

Scăpaţi de Molluscum repede, în siguranţă şi fără durere.

98% effective 98% EFICIENŢĂ *Rezultatele pot varia în funcție de caz Money back GARANŢIA 100% BANII ÎNAPOI Free shipping LIVRARE GRATUITĂ
CĂTRE ROMANIA

Vindecaţi-vă de Molluscum

Conzerol